WellnessProfs voor de thuis-sauna en de professionele branche

De saunakachels van Narvi


Houtgestookte saunakachels

We durven te stellen dat Narvi de beste houtgestookte saunakachels maken die er zijn. De houtgestookte saunakachels van Narvi zijn er in vele maten en vormen. De kwaliteit van een echte saunakachel hangt samen met het gebruik van hoogwaardige materialen en de precieze vervaardiging ervan. Het belangrijkste is dat de löyly (waterverdamping) perfect moet zijn. Dat gebeurt door de steencapaciteit van de steen te optimaliseren. Met meer dan 80 jaar ervaring is Narvi ervan overtuigd dat onze kachels u een uitstekende sauna-ervaring zullen bieden.

Bekijk de op hout gestookte saunakachels


Elektrische saunakachels

Moderne elektrische saunakachels zijn een goede optie om een saunaruimte op te warmen en een goede saunabeleving te creëren. Ze zijn eenvoudig te installeren en er is geen rookschoorsteen nodig. Ze hebben ook relatief korte veiligheidsafstanden, wat de installatie vergemakkelijkt. Elektrische saunakachels hebben verwarmingselementen, die de saunastenen opwarmen. Op de saunastenen moet water worden gegoten om "löyly" (saunastoom) te creëren. Hoe heter stenen er zijn, hoe losser je wordt.

Bekijk de Narvi elektrische saunakachels


Rookkanaal/schoorsteen

Alle Narvi houtgestookte saunakachels moeten worden aangesloten op een schoorsteen of rookkanaal. Natuurlijk kunt u deze elders aanschaffen, maar Narvi heeft een prachtig eigen systeem van extreem hoge kwaliteit. De meeste branden in op hout gestookte sauna's ontstaan rond de schoorsteen, met name bij dak- en wanddoorvoeren. Dit vraagt dus wel om zorgvuldigheid bij aanschaf en bouw.

WellnessProfs, uw Aino, Narvi en EOS dealer, informatie- en servicepunt voor Nederland en Belgie